56e132d412e5bc41043d002283f72f55.jpg

De group Lamy

30 jaar ervaring in vastgoed en vrije tijd

Geschiedenis en Waarden

1970

In 1970 gooit mijnheer Lamy zich in het grote avontuur van vastgoed en vrije tijd. Mijnheer Lamy heeft 10 jaar doorgebracht in verschillende Afrikaanse landen en heeft er een heel aantal gebouwen opgetrokken (huizen, scholen, supermarkten, ziekenhuizen, studentenkamers). Hij heeft op die manier bijgedragen tot de verbetering van de levenskwaliteit van de mensen in hun werk, de vrouwen in hun dagelijks leven en de studenten en kinderen in hun opvoeding.

Na dit deel van zijn leven is mijnheer Lamy terug naar Europa gekomen . Hij is er gestart met de bouw van toeristische verblijven in het kader van de realisatie van meerdere vakantiedorpen. De challenge van de Groep : « Het oppoetsen van het blazoen van het vrijetijdsvastgoed, door het professionnalisme van een gekwalificeerd bouwbedrijf en het aanbieden van een keuze bijzonder mooie sites »

1990

In 1990 ontstaat het domein van Portiragnes-Plages (Languedoc-Roussillon) , « Les Tamaris » en « Les Portes du Soleil » zien het daglicht, gebouwd over een periode van 8 jaar, 800 huizen, sportterreinen, een restaurant en twee zwembaden van 600 vierkante meter, ideaal gesitueerd vlak aan de zee. Enkele kilometers verderop ontwikkelt zich een andere site « Les Muriers » in Vendres Plage. Aan de rand van de zee, rond twee zwembaden en in een groen kader worden luxueuze en gezellige Canadese chalets ingeplant.

In diezelfde periode lanceert mevrouw Lamy een huurbeheersmaatschappij, genaamd « L'Ami Soleil » Met de hulp van belangrijke tour operators werd op die manier een inmense reserveringscentrale beheerd. In 2006 ontvangt « L'Ami Soleil » uit de handen van de grote Thomas Cook de prijs « Topkwaliteit », in het kader van haar onafgelaten inspanningen voor het bouwen en beheren van vakantiedorpen.

1998

In 1998 opent in de Var, een supermooie streek van de Hautes Provence, meer bepaald in het dorpje Vidauban, het vakantiedorp « Le Clos des Oliviers » haar deuren. De Groep Lamy, en meer in het bijzonder Michel Lamy, bouwingenieur, realiseert er een volledige infrastructuur voorzien van residenties van hoge standing in pure Provençaalse stijl. Het geheel werd, na acht fasen, afgewerkt in 2008.

2000

Altijd op zoek naar nieuwe horizons, ontdekt de familie Lamy in het jaar 2000, temidden van de « hautes Alpes » een klein paradijs. « L’Ecrin du Lac », in Chorges is geboren ! De site, met uitzicht op het meer van Serre-Ponçon biedt aan de vakantiegangers een oase van rust en onverwachte schoonheid…

En daar houdt het niet bij op…. Aan de voet van de Ardennen vinden we de laatste aanwinst van mijnheer en mevrouw Lamy : het « Golden Lakes Village », ligt aan de Meren van de l’Eau d’Heure en wordt, op basis van nieuwe concepten, hun nieuwe challenge…. Nieuwe levenskunst met liefde voor Natuur…dat vindt de klant aan de oevers van de meren.

In België bouwt de Groep Lamy, meer bepaald de maatschappij Lamy Construction, sinds het begin van de jaren 2000 honderden éénfamiliewoningen op bouwgronden van de Groep in de provincie Luik. Alle realisaties van de Groep Lamy dragen bij tot het bereiken van de economische en sociale objektieven, door het scheppen van vele directe en indirecte jobs, tot de verbetering van de levenskwaliteit van de burgers door het aanbieden van mooie huizen en fantastische vakantiebestemmingen.